Blog. Recht op geld

Vandaag een gastblog van Ciska Riezenkamp, financieel adviseur voor ouderen. Zij doet dankbaar werk door ouderen, wiens partner in het verpleeghuis wordt opgenomen, inzicht te geven waar ze (veel) geld laten liggen. 

Het ontstaan van Verpleeghuis Voordeel

Wist je dat ouderen met een partner in het verpleeghuis veel geld laten liggen? Geld waar ze recht op hebben?

Dat wist de oprichter van het concept Verpleeghuis Voordeel eerst ook niet. Maar zij was zelf financieel adviseur en ging het uitzoeken, toen een verhuizing naar het verpleeghuis in haar eigen familie voorkwam. Het verbaasde haar hoeveel het scheelde. En dat niemand ervan af wist! Toen besloot ze hiervan haar business te maken. 

Ik ben Ciska Riezenkamp, relatiemanager van het Verpleeghuis Voordeel. Hiermee help ik ouderen om financiële keuzes te maken, wanneer hun partner wordt opgenomen in het verpleeghuis.

Ciska Riezenkamp, financieel adviseur voor ouderen.

Ciska Riezenkamp, financieel adviseur voor ouderen.

Oorzaak : ondoorzichtige wetgeving 

Veel ouderen laten op dat verhuismoment geld liggen. Geld waar deze ouderen recht op hebben. Door de ondoorzichtigheid van verschillende wetgeving zijn zij en hun familie niet in staat om de juiste keuzes te maken. Want door de veranderde woonsituatie veranderen ook hun AOW rechten, verzekeringen of zorgtoeslag.  

Besparing gemiddeld € 5.000 per jaar

Ik vind het ontzettend dankbaar werk. Wij zijn gespecialiseerd in financieel advies rondom de verpleeghuissituatie en zoeken graag uit wat voor onze klanten mogelijk is. In de praktijk gaat het echt om flinke bedragen. Dat loopt wel eens op tot € 20.000,-  per jaar.


“Gemiddeld realiseren wij een besparing van € 5.000 per jaar. 

Dat voelt de oudere écht in zijn of haar portemonnee.” 


 

Het is altijd maatwerk. Hier een aantal elementen hoe het mogelijke voordeel behaald wordt;

Adminstratie anders inrichten

Als één van jouw ouders (of je partner) is opgenomen in een verpleeghuis, zal hiervoor een eigen bijdrage betaald moeten worden. Deze kosten kunnen aardig oplopen en komen bovenop de vaste lasten die jouw ouders al betalen. Wanneer je de administratie echter op een andere manier inricht, kan dit vaak een flinke besparing opleveren.

Het voordeel bestaat onder andere uit minder eigen bijdrage en minder belasting betalen en aan de andere kant meer AOW/pensioen ontvangen. Ook als de partner al een poosje in een verpleeghuis woont of na een verblijf in een verpleeghuis is overleden, is er vaak nog voordeel te realiseren.

Voordeel berekenen is maatwerk 

Het Verpleeghuis Voordeel is maatwerk. Dat betekent dat het te behalen resultaat voor iedereen anders is. Wij bezoeken onze klanten, waarbij soms ook één van de kinderen aanwezig is. Natuurlijk is het ook mogelijk om online bij elkaar te komen. Wij bepreken de individuele financiële situatie en gaan aan de slag. 

Ook regelen met instanties 

Het te behalen voordeel wordt kort daarna besproken met de klant. Wanneer er voordeel te behalen is, zullen wij dit ook, voor zover mogelijk, regelen met de diverse instanties. De oudere of familie heeft er dus bijna geen werk aan om e.e.a. te realiseren. Dat ontzorgt.

‘No cure , no pay’ 

De complete service is op basis van ‘no cure no pay’. Dus als we geen voordeel vinden, kost het de klant niets. Realiseren we wel een besparing, dan is onze eenmalige vergoeding 20% van het voordeel over het komende jaar.

Het is jammer dat hier zo weinig over bekend is en dat veel ouderen zoveel geld mislopen. Je gunt onze ouderen toch een mooie oude dag? Dat wordt een stuk fijner met zo’n financieel voordeel. Want met een financieel voordeel vermindert de stress en is er meer bestedingsruimte voor de nog thuiswonende partner.

Ik help ook jouw vader of moeder graag aan het financiële inzicht! 

Ciska

Wil jij ook meer weten over het Verpleeghuis Voordeel? Neem dan contact op met Ciska Riezenkamp voor een vrijblijvend adviesgesprek: telefoon 06-19952210 of mail: ciska@zichtopgeld.nl. Kijk voor meer informatie op www.verpleeghuisvoordeel.nl. Geef even aan dat je via Regie op Dementie komt.


Dit blog is onderdeel van het onafhankelijke platform Regie op Dementie. Ontstaan vanuit eigen ervaring om te helpen léven met dementie. Het biedt je op één plek logische vervolgstappen op de levenslijn van iemand met dementie. Start met het helpen van jouw vader of moeder en klik daarvoor op onderstaande button voor het belangrijkste uit dit blog.

Er zijn in totaal 7 categorieën en 3 kruispunten op de levenslijn. Regie op Dementie bevat meer dan 100 praktische tips, videos, artikelen en links naar organisaties (met name in Haarlem e.o.) die je kunnen helpen.