regie-op-dementie-icoon-gezond-leven.jpg

Gezond Leven

Denk aan dagritme, bewegen, gezond eten, domotica, gezondheid (medicijnen), slapen, fitheid.

Gezond leven is altijd belangrijk, maar vraagt juist extra aandacht voor de diagnose dementie.

Gezond leven is altijd belangrijk, maar vraagt juist extra aandacht voor de diagnose dementie.

 

[TIP ETEN]

Zet een gezonde maaltijd op tafel!

Ik bedacht met mijn boerenverstand dat 'groene' groente op tafel zetten belangrijk was. Hier info welke gezonde voeding voor ouderen belangrijk is. Informeer eens bij de groenteboer op de hoek of die verse maaltijden bezorgt.

[VIDEO] (4:49)

De Kookdame

Mooie video over gezond eten in een verzorgingshuis. Bij de keuze voor een huis hebben wij daar extra op gelet. Het gaat niet alleen om lekkerder eten, maar ook om de dagelijkse, normale handelingen, lekkere geuren en is eetlustopwekkend. 

[VIDEO](3:05)

Zorg voor voldoende beweging!

Mijn vader liet ik 3 rondjes lopen met zijn rollator door de kamer/keuken en gang, voordat we gingen eten ;). Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder over het belang van bewegen voor ouderen met dementie. Alles telt mee en kan dementie 'vertragen'. 

[TIP]

Technologie (domotica) per dementiefase thuis

Vilans heeft een mooi, praktisch (klikbaar) overzicht welke technologie (domotica) bij welke fase van (beginnend, mild, gevorderd) dementie kan worden ingezet. Zoals apps, gps trackers, beeldbellen, robotdieren etc. 

[APP]

FITAVIE beweegprogramma

De App 'Fitavie' is een slim beweegprogramma voor ouderen thuis, die de zelfredzaamheid wil bevorderen. In 2018 met een innovatieprijs onderscheiden en gesteund door vele ouderen organisaties.

[PDF ONDERZOEK]

GPS- locatietrackers 

Een handig (klikbaar) overzicht van gps tracking systemen met voor- en nadelen (december 2015). Mijn moeder had in het eerste huis de Spotter om, naar tevredenheid van zorgverlener en ons.